Skilessen en dagtochten

Sella Ronda
Skiles Snowdream

Snowdream heeft voor alle niveaus een ruime kern van gemotiveerde Nederlandstalige leraars die garant staan voor de skilessen en/of de begeleide dagtochten. Zij hebben de nodige ervaring en beschikken over een uitgebreide didactische kennis om uw skiniveau bij te schaven. Overigens geniet u optimaal van de groepssfeer zodat uw reis nog meer mooie herinneringen zal opleveren.

Begeleide dagtochten

Gezien de vele uitgestrekte gebieden in ons programma wordt er buiten ski- of snowboardlessen eveneens de mogelijkheid gegeven tot begeleide dagtochten in de gebieden die hier voor geschikt zijn. Bij iedere reis wordt in de prijstabel aangegeven of er ‘begeleide dagtochten’ mogelijk zijn. Reizen met enkel de vermelding ‘Nederlandstalige ski- of snowboardlessen’ bieden deze keuze dus niet. De begeleide dagtochten tijdens de reis worden gekozen naar gelang de voorkeur en de weercondities. Er worden tijdens de week 4 dagtochten georganiseerd.
Met andere woorden, van ’s morgens tot einde van de skidag genieten van de bergen in groepssfeer.
Om mee te kunnen gaan op de dagtochten moet u minimum voldoen aan skiniveau 3 (zie tabel skiniveaus onderaan) en minstens 16 jaar zijn.
Kortom, u kiest voor ski- of snowboardles oftewel voor begeleide dagtochten, zo stemt u uw reis volledig af op uw persoonlijke wensen!

De ski- of snowboardlessen en de georganiseerde dagtochten zijn inbegrepen in de clubformule+ tijdens de schoolvakanties. Tijdens de andere periodes is dit een optie.

Ski – of snowboardlessen

Om ski- of snowboardlessen voor een welbepaald niveau of begeleide dagtochten te kunnen organiseren, zijn er minimum 5 inschrijvingen in dat niveau nodig. Bij onvoldoende inschrijvingen per niveau, zullen wij u vooraf contacteren en samen naar een oplossing zoeken. Het aantal lesgroepen en samenstellingen wordt vooraf bepaald op basis van de inschrijvingen en het opgegeven niveau tijdens de boeking.
Tijdens sommige weekreizen onder de schoolvakanties kunnen voor sommige groepen de ski- of snowboardlessen door de lokale skischool worden geleid teneinde de vooropgestelde kwaliteit te garanderen. In dit geval wordt u vooraf gecontacteerd.
Indien u tijdens een reis toch nog les of dagtochten wil volgen, en u dit niet heeft opgegeven bij de boeking, wordt er met de reisleider en/of monitor bepaald of dit past in de groepsindelingen.
Wanneer ter plaatse blijkt dat iemand niet op een goede manier kan ingedeeld worden in de bestaande groepen, behouden wij ons het recht om deze persoon uit te sluiten van de lessen (= terugbetaling lesgeld). Deze personen kunnen zich ter plaatse inschrijven bij een lokale skischool. De eindbeslissing ligt steeds bij onze lokale reisleider of de verantwoordelijke leraar.
Door u op te geven voor de lessen of de dagtochten verklaart u zich hiermee akkoord.

skiles kinderen
skimonitoren Snowdream

Lesuren voor de ski-of snowboardlessen en de dagtochten

Skilessen zijn voorzien van 9u00 tot 12u00.

Dagtochten zijn voorzien van 9u00 tot 16u00, afhankelijk van de sluitingstijden van de liften.

Na de lessen, kunnen de kinderen tot 15 jaar die zelfstandig een skilift kunnen nemen, aansluiten op onze gratis begeleide kinderski tijdens de namiddag.

Voor de allerkleinsten (4 en 5 jaar) is er in de namiddag onze Kidsclub in het hotel volgens de SNOW & FUN formule.

Lessen en dagtochten worden niet gegeven op de aankomst- en vertrekdag van de reis.

Skiniveaus

Skiniveau 1: beginner, nog nooit geskied (wij vragen om in België enkele lessen te nemen zodat u reeds enige basis heeft).

Skiniveau 2: maakt ploegbochten naar beide kanten op glooiend terrein, heeft een paar keer geskied of heeft beginnerslessen gehad.

Skiniveau 3: zelfverzekerde skiër, kan vlot aaneengesloten bochten maken op glooiend terrein.

Skiniveau 4: maakt zelfverzekerde parallelle bochten op blauwe en rode pistes.

Skiniveau 5: expert, vlot, gecontroleerd van een zwarte piste kunnen skiën. Goede techniek op elk terrein, op alle soorten pistes.

skigroep tieners

Snowboardniveaus

Snowboardniveau 1: beginner, nog nooit geboard  (wij adviseren om in België enkele lessen te nemen zodat u reeds enige basis heeft).

Snowboardniveau 2: vlot en gecontroleerd bochten kunnen maken en stoppen op een blauwe piste.

Snowboardniveau 3: vlot en gecontroleerd kunnen snowboarden ongeacht de piste (rood of zwart).

SNOWBOARDLES