Skilessen en dagtochten

Onze ski of snowboardlessen vormen uiteraard het hart van onze reizen. Onze lessen zijn er voor jong & minder jong, van beginner tot expert en alles daartussen. Snowdream heeft voor alle niveaus een ruime kern van gediplomeerde, Nederlandstalige monitoren die garant staan voor de skilessen en/of de begeleide dagtochten. Zij hebben de nodige ervaring en beschikken over een uitgebreide didactische kennis om uw skiniveau bij te schaven. Onze monitoren laten u genieten van de mooiste plekjes en kiezen de beste pistes voor u uit. Overigens geniet u optimaal van de groepssfeer zodat uw reis nog meer mooie herinneringen zal opleveren.

Begeleide dagtochten ski

Bent u al een ervaren skiër en wilt u liever geen klassieke skilessen meer volgen? Kies dan voor onze begeleide dagtochten in de meer uitgestrekte skigebieden.
Tijdens de begeleide dagtochten ontdekt u samen met uw reisgezellen het skigebied onder leiding van een Snowdream monitor. Deze kent het gebied door en door en laat u de mooiste plekjes zien.

Er worden tijdens de week 4 dagtochten georganiseerd.
Om mee te kunnen gaan op de dagtochten moet u minimum skiniveau 3 (zie tabel skiniveaus onderaan) hebben én minstens 16 jaar zijn.
Kortom, u kiest voor ski- of snowboardles oftewel voor begeleide dagtochten. Zo stemt u uw reis volledig af op uw persoonlijke wensen!

De ski- of snowboardlessen en de georganiseerde dagtochten zijn inbegrepen in de clubformule+ tijdens de schoolvakanties. Tijdens de andere periodes is dit een optie.

Ski – of snowboardlessen

Wij garanderen onze ski- of snowboardlessen vanaf  minimum 5 inschrijvingen in hetzelfde niveau. Bij onvoldoende inschrijvingen zullen wij u vooraf contacteren en samen naar een oplossing zoeken. Het aantal lesgroepen wordt vooraf bepaald op basis van het opgegeven niveau tijdens de boeking. Ook voor de begeleide dagtochten geldt een minimum van 5 deelnemers.
Tijdens sommige reizen kunnen bepaalde ski of snowboardgroepen les krijgen van de lokale skischool. Dit om bijvoorbeeld toegang te krijgen tot het kinderpark of om de vooropgestelde kwaliteit te garanderen. In dit geval wordt u vooraf gecontacteerd.

Indien u tijdens een reis toch nog les of dagtochten wil volgen, en u dit niet heeft opgegeven bij de boeking, wordt er met de reisleider en/of monitor bepaald of dit past in de groepsindelingen.

Wanneer ter plaatse blijkt dat iemand niet op een goede manier kan ingedeeld worden in de bestaande groepen, behouden wij ons het recht om deze persoon uit te sluiten van de lessen (= terugbetaling lesgeld). Deze personen kunnen zich ter plaatse inschrijven bij een lokale skischool. De eindbeslissing ligt steeds bij onze lokale reisleider of de verantwoordelijke leraar.
Door u op te geven voor de lessen of de dagtochten verklaart u zich hiermee akkoord.

skiles kinderen
skimonitoren Snowdream

Lesuren voor de ski-of snowboardlessen en de dagtochten

Skilessen zijn voorzien van 9u00 tot 12u00 (Maria Alm: 9u30 – 12u30)

Dagtochten zijn voorzien van 9u00 tot 16u00, afhankelijk van de sluitingstijden van de liften.

Na de lessen, kunnen de kinderen tot 15 jaar die zelfstandig een skilift kunnen nemen, aansluiten op onze gratis begeleide kinderski tijdens de namiddag.

Voor de allerkleinsten (4 en 5 jaar) is er in de namiddag onze Kidsclub in het hotel volgens de SNOW & FUN formule.

Lessen en dagtochten worden niet gegeven op de aankomst- en vertrekdag van de reis.
Min. 5 deelnemers per niveau.

Skiniveaus

1: beginner, nog nooit geskied (wij vragen om in België enkele lessen te nemen zodat u reeds enige basis heeft).

2: maakt ploegbochten naar beide kanten op glooiend terrein, heeft een paar keer geskied of heeft beginnerslessen gehad.

3: zelfverzekerde skiër, kan vlot aaneengesloten bochten maken op glooiend terrein.

4: maakt zelfverzekerde parallelle bochten op blauwe en rode pistes.

5: expert, vlot, gecontroleerd van een zwarte piste kunnen skiën. Goede techniek op elk terrein, op alle soorten pistes.

skiles kinderen Snowdream
SNOWBOARDLES

Snowboardniveaus

1: beginner, nog nooit geboard  (wij vragen om in België enkele lessen te nemen zodat u reeds enige basis heeft).

2: vlot en gecontroleerd bochten kunnen maken en stoppen op een blauwe piste.

3: vlot en gecontroleerd kunnen snowboarden ongeacht de piste (rood of zwart).