Sneeuwschoenwandelingen Maria Alm

Sneeuwschoenwandelingen Maria Alm

Niet zo’n fervente skiër? Kies dan voor onze georganiseerde sneeuwschoenwandelingen met lokale gids!

Op onze bestemming Maria Alm kan ook de wandelaar het prachtige Hochkönig ontdekken zonder ski’s! Afhankelijk van de weers- en sneeuwomstandigheden maken we in groep met een lokale gids sneeuwschoenwandelingen door het prachtige winterlandschap in de regio Hochkönig.

Ervaar de alpen op een heel andere manier: via geprepareerde paden langs de piste, maar ook de ongeprepareerde poeder in, off piste! De magie van de eerste voetstappen in verse sneeuw en de totale verlatenheid is niet te evenaren.

Er wordt tijdens de week 1 tocht voor beginners & lichtgevorderden aangeboden en 1 tocht voor de meer gevorderden.
De tocht duurt zo’n 3 tot 4 uur.
Prijs: 50€ per deelnemer, incl. begeleiding door een gecertificeerde gids, sneeuwschoenen en wandelstokken.

Welk materiaal heb je nodig?

Sneeuwschoenen

De ‘tennisrackets’ met het brede drijfvlak zorgt ervoor dat je niet door de sneeuw zakt. Terwijl de scherpe punten aan de onderkant je grip geven. Sneeuwschoenen maak je met gespen vast aan je eigen schoenen.

Stokken

Tijdens een sneeuwschoenwandeling kan je eigenlijk niet zonder stokken. De stokken die je gebruikt lijken op skistokken, maar hebben een bredere teller. Daarbij zijn de stokken verstelbaar in lengte, zodat je ze bij het stijgen en afdalen op de juiste lengte in kan stellen. De stokken zorgen dat je in evenwicht blijft en niet omvalt.

En verder

  • Stevige, waterdichte wandelschoenen
  • Wandel- of skisokken
  • Thermokleding
  • Waterdichte wandel-of skibroek

 

U vindt onze reizen naar Maria Alm HIER