Skivakantie zonder wachtrijen?

funpark Schlick2000

Skivakantie zonder wachtrijen?

Elk jaar vertrekken duizenden wintersporters op skivakantie. Meestal kiezen ze voor een groot skigebied met vele ski kilometers. Maar waarom eigenlijk? Er zijn zoveel leuke alternatieven! Wij zetten de voordelen van ons favoriete kleine skigebied in Oostenrijk op een rij!

Waarom kiezen voor een klein maar kindvriendelijk en sneeuwzeker skigebied in Oostenrijk?

“Klein maar fijn” is een gezegde dat zeker opgaat voor de pistes van  Schlick2000 in het Stubaital. Het is compact, maar über gezellig en ideaal voor families met kleine kinderen of startende skiërs.

  • Ideaal voor beginners & lichtgevorderden

In een beperkt skigebied is het een pak rustiger dan in een groot skigebied. Dit maakt dat je sneller weer op een lift zit in plaats van aan te schuiven aan de lift. Ook op de pistes zelf kom je ook geen massa mensen tegen, zodat je rustig op jouw eigen tempo kan skiën.

  • Goedkopere skipas

Als je naar een groot skigebied afreist, maar niet alle pistes en liften kan benutten omdat je ze niet geschikt zijn voor jouw skiniveau, betaal je al snel een pak te veel. In een kleiner skigebied betaal je voor wat je krijgt en ook effectief gebruikt. Dit maakt de prijs van de skipas een stuk aantrekkelijker.

  • Ideaal voor families

Kleine skigebieden zijn vaak perfect voor families. Doordat het skigebied beperkt is in omvang, is het makkelijker de weg terug te vinden naar een bepaald punt. Hier verdwalen zal dan ook niet zo snel gebeuren.
Willen de ouders graag even iets drinken, maar de kinderen willen liever nog wat skiën? Ook dat is geen probleem hier. Na enkele dagen ken je het gebied al goed en kunnen de grotere kinderen makkelijk even alleen verder. Allicht skiën ze gewoon voor je neus voorbij terwijl jij een koffie drinkt op het terras.

  • Gezelligheid troef

Compacte skigebieden hebben een zeer leuke vibe en sfeer. Zowel de après-ski faciliteiten als het dorp stralen enorm veel ‘Gemütlichkeit’ uit. En nergens lang moeten wachten wil toch iedereen?

 

Wil je dus graag een rustige skibestemming met maximale punten voor ‘sfeer en gezelligheid’? Kies dan voor een compact skigebied zoals Schlick2000!