Skivakantie Livigno

Een skivakantie Livigno = 100% een meevaller!

“Little Tibet”, zoals Livigno dankzij haar sneeuwrijke winters ook wel wordt genoemd, is een van de zonnigste skigebieden in de Italiaanse Alpen en is gelegen op 1816 meter hoogte. Livigno grenst aan Zwitserland en bevindt zich in twee nationale parken. Dankzij deze bijzondere en gunstige ligging is sneeuwzekerheid gegarandeerd van november tot mei.

Livigno is al vele jaren een enorm populaire skivakantie van Snowdream. Het is dan ook een veelzijdig & all round skigebied, waar ook de niet-skiër een erg leuke vakantie kan beleven.

Een skivakantie naar Livigno is dan ook altijd een uitstekend idee!

Clubformule in Livigno

Tijdens de reizen naar Livigno in het hoogseizoen (= tijdens de schoolvakanties) zijn de Nederlandstalige skilessen voor kinderen als volwassenen, begeleide kinderski, animatie en reisleiding inclusief.

Tijdens reizen naar Livigno in het laagseizoen (vb; shortski of weekreis buiten de schoolvakanties) is het busvervoer heen en terug en Nederlandstalige reisleiding vanaf 25 personen inbegrepen. Nederlandstalige skilessen kunnen nog apart worden bijgeboekt.

Onze hotels voor een skivakantie in Livigno

Hotel San Giovanni met de immer sympathieke hoteluitbater Savio en zijn familie.
Het hotel ligt op de piste en meteen aan de sleeplift voor beginners, die je naar de bakjes van de Carosello3000 brengt. Hier eindigen onze skilessen ook steeds om 12u. Erna kan je genieten van een lekkere pasta of pizza op het zonnenterras van het hotel.

Aan de overzijde, vinden we het 4 sterrenhotel Amerikan, met mooie kamers, zwembad & wellness. Ook de keuken is een niet te versmaden troef!

Een kleine KM verderop, vlak aan de Carosello3000, en op wandelafstand van het centrum,  ligt hotel Alba met zwembad & wellness. Door de vele recente vernieuwingen, is dit hotel bijna 4 sterren waard!

Skigebied Livigno

De pistes zijn geschikt voor alle niveaus. Brede open pistes voor beginners en uitdagende zwarte pistes voor de gevorderden.
De langste skipiste heeft een lengte van ongeveer 4 kilometer en is heerlijk breed. Ook voor de snowboarders biedt Livigno tal van mogelijkheden. Er is een funpark aanwezig waar je de uitdaging aan kan gaan bij de halfpipe, rails en kickers.  Er zijn ook genoeg mogelijkheden offpiste als je wat meer spanning zoekt. Bovendien is Livigno een paradijs voor diepsneeuw fanaten. Ook langlaufers en wandelaars kunnen zich hier prima vermaken.

Livigno heeft 2 flanken om te skiën; Mottolino Fun Mountain en Carosello 3000.
Beiden zijn met elkaar verbonden door gratis skibussen die heel de dag door pendelen tussen de twee skistations.

Door de relatief korte afstand is Livigno ook interessant voor een shortski. Na een sportieve dag vol ski- of snowboardfun zorgen de vele après-skibars voor de perfecte afsluiter.

Taxfree centrum Livigno

Het skidorp Livigno (1.816 m) is door zijn gezelligheid en sneeuwzekerheid uitgegroeid tot een zeer gewaardeerd wintersportgebied. Het dorp strekt zich uit over 6 km. Het autovrije centrum van Livigno wordt gekenmerkt door de prachtige voetgangerszone, die dwars door het dorp loopt. De talrijke taxfreeshops (meer dan 200!) nodigen uit om te shoppen. U vindt hier de mooiste sport- en kledingszaken, talrijke electrowinkels en parfumeries. Dit zonnig, hooggelegen gebied (tot 2 797 m) garandeert skiplezier van november tot april.