Skigebieden voor beginners

Skigebieden voor beginners

Schlick2000 is de ideale plek om te leren skiën!

Ben je op zoek naar geschikte skigebieden voor beginners?
Kies dan voor een rustig skigebied met voldoende oefenpistes maar toch ook wat uitdaging eens het al wat vlotter loopt.

Schlick 2000 (bij het dorp Fulpmes) is een pareltje dat we zelf in 2020 ontdekt hebben na een tip van één van onze monitoren die er zelf al jaren zijn kerstvakantie doorbrengt.

Het skigebied is relatief klein is, maar het biedt diverse mogelijkheden.
Het skigebied is geschikt voor beginners en lichtgevorderden, zowel volwassenen als kinderen. Er is een kinderland aanwezig (Big Ron) en een goede oefenpiste (Schanzlin).
Wanneer het skiën al wat vlot, zijn er ook nog een aantal leuke, redelijk eenvoudige afdalingen.

De bereikbaarheid is ook super. Het ligt namelijk vlak bij Innsbruck dus goed bereikbaar met het vliegtuig. Ook met de eigen wagen of bus mag je een vlotte rit verwachten, zonder kronkelende bergpassen.

Geen massa toerisme hier, maar vlotte wachtrijen en vooral heel veel gezelligheid! Eén van de vele troeven van skigebieden voor beginners! 

Efficiënt & overzichtelijk skigebied

Op papier lijken 25 KM pistes natuurlijk niets. Maar in werkelijkheid voelt het veel groter aan.

Skigebied Schlick 2000 beschikt over 25 km aan pistes:

  • 16 km blauwe pistes
  • 6 km rode pistes
  • 3 km zwarte pistes

 

Er zijn 2 gondelliften en 3 zetelliften alsook 3 sleepliften.
Deze skiliften zijn heel slim aangelegd. Er zijn namelijk heel veel verschillende pistes beschikbaar. Van sommige afdalingen zijn wel 4 of 5 verschillende varianten beschikbaar.

De hoogte gaat tot 2200m, dus sneeuwzeker ook nog in de Paasvakantie!

Schlick 2000 ligt verstopt onder de grote rotsen van de Kalkkögel en heeft de vorm van een kom. Dit maakt dat je altijd op dezelfde plekken weer uitkomt, ongeacht de piste die je kiest. Verdwalen wordt hier wel erg moeilijk!

Voor de kinderen zijn er fijne hobbelpaadjes of leuke off piste mogelijkheden.

De aanraders in Schlick2000:

  • Een blikvanger in het gebied is de 6-persoons stoeltjeslift CD& Zirmachbahn met verwarmde comfortstoelen met een overkapping die je binnen 3 minuten tot op een hoogte van 2240 meter brengt.Funpark ‘Free Nature Park’ is een terrein net naast piste 1b. Hier is op natuurlijke wijze een soort van halfpipe ontstaan, waar je met veel plezier doorheen kunt skiën en boarden. Kinderen krijgen hier maar geen genoeg van!
  • Blauwe piste 1 is de langste afdaling in het skigebied. Deze begint boven aan de Kreuzjochbahn en eindigt bij het middelstation. Deze afdaling is niet zo uitdagend, maar echt een gemoedelijke afdaling die elke wintersporter aankan. Wil je nog verder? Neem dan piste 7, deze gaat helemaal terug naar Fulmpes.
  • Wintersporters die van snelle bochten houden, kunnen hun hart ophalen op rode piste 9. Deze is glooiend en breed.
  • FIS-afdaling vanaf 2240 meter hoog
  • Snelheidsmeterparcours – ideaal om mee uit te pakken bij terugkomst

En de niet-skiërs?

Die mogen rekenen op mooie winterwandelingen, te starten vanaf het middelstation. Er zijn maar liefst 62 km aan langlaufloipes in het dal. Langs een groot deel van de loipes ligt een parallel lopende strook die als prachtige wandelpaden dienst doen.

Ook nachtrodelen mag niet op de agenda ontbreken. De dalafdaling wordt 1x/week speciaal voor rodelaars geprepareerd en verlicht.

Daarnaast is er ook nog de  ‘night of colours’. Dit is een leuke ski- en lichtshow waarbij de skischool haar kunsten vertoond en er vuurwerk wordt afgestoken.

Tot slotte mag een rit met het pittoreske treintje ‘Stubaitalbahn’ door het dal naar Innsbruck niet ontbreken.

Ontdek HIER onze reizen naar Schlick2000 en beleef een topvakantie!