Sölden

Sölden

Het skigebied Sölden ligt in het Ötztal (Tirol). Sölden biedt alles waar wintersporters naar op zoek zijn. Een sneeuwzeker skigebied dankzij 2 gletsjers en een hoogte tot 3340m, bruisende après-ski en tal van andere mogelijkheden. Het skigebied beschikt over moderne liften en valt in de smaak bij ieder type skiër.

De skiregio heeft maar liefst twee gletsjers waar je kan skiën: de Rettenbach en de Tiefenbach gletsjer. Er is 143 km piste om te skiën en te snowboarden. Het ligt op een hoogte van 1.350 tot 3.340 m.

De ‘BIG 3′ toppen van meer dan drieduizend meter hoog zijn de Gaislachkogl (3.058 m), Tiefenbachkogl (3.250 m) en Schwarze Schneide (3.340 m). Ze zijn allen bereikbaar met de skilift en bieden dankzij de panoramaverbinding en het uitkijkplatform een adembenemend uitzicht over het skigebied en de Ötztaler Alpen.

Vanuit Sölden kun je twee skigebieden bereiken: de gebieden rondom de Gaislachkugl en Giggijoch. De Giggijoch heeft voornamelijk makkelijke pistes. Het gebied bij de Gaislachkogel daarentegen bevat vooral pittigere, rode afdalingen.
Het skigebied rondom de Rettenbach gletsjer wordt door kenners aangeduid als het meest uitdagende skigebied van Oostenrijk. Hier zijn lange, steile afdalingen en lastige buckelpistes. De Tiefenbach gletsjer biedt een vlakker terrein en is ideaal voor beginners en snowboarders. Voor snowboarders zijn er bij de Giggijoch high jumps, een halfpipe, rails, een bumper, spine en diverse andere mogelijkheden. Op de Rettenbach-gletsjer is een funpark.

Après-ski Sölden

Naast een fantastisch skigebied heeft Sölden je ook een levendig uitgaansleven/ après-ski te bieden. Zo vind je hier après-ski tenten, schirmbarren, disco’s, restaurants, cafés, pubs en nog veel meer. Ook aan vervoer is gedacht. Je kunt gebruik maken van de Nightliner bus die je voor circa 2 euro (enkele reis) binnen het dorp vervoert. Buiten het dorp kost een ritje ongeveer 4 euro.

Bijna alle après-ski gelegenheden zoals Almrausch, Fire + Ice en Kuckuck bevinden zich aan de Dorfstraße die midden door Sölden loopt. Zo wordt het wel heel verleidelijk om een kroegentocht te houden!