Skiën of Snowboarden? Een haat-liefde verhaal

shortski snowboarden

Skiën of Snowboarden? Een haat-liefde verhaal

Skiën of snowboarden? That is the question

Geen enkel ander onderwerp kan zoveel stof doen opwaaien aan de hotelbar. Behoor jij tot het ski of het snowboard kamp? We zetten een aantal weetjes over snowboarden en skiën op een rij.

  • Leren snowboarden is vallen en opstaan. And repeat

Doordat beide voeten vastzitten op je board, kan dit heel onnatuurlijk aanvoelen. In het begin heb je ook geen mooi overzicht op de piste omdat je constant je hoofd moet draaien. Dit resulteert dus in veelvuldig vallen. En dan liefst altijd op dezelfde plekken, nl. billen, polsen en knieën.
Polsbeschermers zijn dus zeker geen overbodige luxe op skivakantie.
Groot voordeel voor snowboarders is wel dat het board niet uitgaat bij het vallen. Je staat dus gewoon weer ‘cool’ recht. Skiërs dienen vaak of hun stokken of hun ski’s of beiden te gaan zoeken beneden en ze weer elegant aan te krijgen op een helling.

  • Leren snowboarden is makkelijker als leren skiën

Eens de pijn verbeten is en je gewend bent zijwaarts te bewegen , gaat het leren snowboarden over het algemeen vlotter dan het leren skiën. De juiste skitechniek aanleren duurt dan ook vaak langer dan de juiste snowboardtechniek te beheersen.

  • Vermijd sleepliften als snowboarder

We kennen allemaal wel de filmpjes op YouTube, niet?

Zetelliften zijn iets makkelijker te nemen, maar vergen ook veel vaardigheid gezien je één binding dient los te maken om de lift te kunnen nemen. Eenmaal op de lift hoef je je wel geen zorgen te maken over het verliezen van je skistokken. Selfies à volonté dus.
Vriendelijke liftbedieners doen de liften met een snowboarder op, vaak iets trager draaien boven zodat het afstappen op 1 been makkelijker is. Voor je weer kan boarden, moet je uiteraard eerst weer je binding vastmaken. De skiërs uit dezelfde lift zijn vaak dan al half weg.

  • Vlakke paadjes en snowboarders zijn geen vrienden

Vaak vallen snowboarders hier dan ook gewoon stil en moeten ze te voet verder. Een skiër kan het tempo erin houden door met de stokken bij te duwen. Selecteer je route dus nauwkeurig.

  • Funparken

Altijd leuk om te doen, maar hier moeten de freestyle tricks van de snowboarders allicht toch het onderspit delven voor de skiërs. Met 2 aparte benen bieden de stunts toch wat meer mogelijkheden voor de skiërs.

  • Pantoffels versus een te harde en te nauwe gips

Eens je snowboardboots gedragen hebt, you never go back.
Terwijl snowboarders ’s ochtends en s ‘ avonds hun boots aan-en uittrekken alsof het pantoffels zijn, krijgen skiërs hun botten amper aan of uit zonder bang te hebben hun voet te breken. Krampen kennen snowboarders allicht niet.

  • De tocht naar de piste of après-ski bar

Terwijl het voor skiërs waggelen is op de botten, met ook nog eens ski’s op de schouders en stokken in de hand, wandelen de snowboarders al fluitend naar de piste. Ook pintjes halen gaat een stuk makkelijker op boots.

Wat je ook kiest, skiën of snowboarden is altijd fun dankzij de Nederlandstalige monitoren van Snowdream! Bij reizen tijdens de schoolvakanties, zijn de lessen reeds inbegrepen!