Al generaties lang zit de interesse voor toerisme in het Pitztal in het bloed van de familie Dobler. Startend bij Alois Dobler senior, die nauw betrokken was bij de oprichting van de kabelbanen Rifflsee en Gletsjer en ook een pension opende in de jaren 50.
Vandaag staat met vier dochters de volgende generatie al klaar. In 2005 nam dochter Katrin met haar man Michael het hotel over en blies zij een frisse wind door het traditionele huis. Met hun zonen Julian en Florian is er een veelzijdig huis voor drie generaties ontstaan.
Naast de klassieke Tiroolse gerechten serveert het restaurant ook internationale en glutenvrije gerechten. Het Bergland heeft een goed gevulde wijnkelder en er worden regelmatig wijnproeverijen gehouden.
De beste ingrediënten uit de streek en recepten die al generaties lang worden doorgegeven zorgen voor de lekkernijen van de Berglandse keuken. De producten worden rechtstreeks door de Pitztal boeren geleverd en staan garant voor authentiek genot. ‘s Avonds kunt u genieten van lekkernijen uit de bossen en beekjes van het Pitztal en uit de eigen kruidentuin van het hotel. Het menu wordt begeleid door heerlijke wijnen uit de wijnkelder.
De elegant ingerichte kamers van Hotel Bergland zijn voorzien van een balkon, een zithoek, een TV en een badkamer met een haardroger.
De kamers weerspiegelen de traditionele en rustieke Alpine stijl. Kijk uit het raam en geniet van het uitzicht over de bergweiden en rotsachtige pieken.