Attest Burgerlijke Aansprakelijkheid Italië

Attest Burgerlijke Aansprakelijkheid Italië

Ga je skiën in Italië? Vergeet het attest van je familiale verzekering of burgerlijke aansprakelijkheid niet!

Met ingang van 1 januari 2022, legt artikel 30 van het Italiaanse wetsdecreet 40/2021 de volgende verplichting op:
“De skiër die gebruik maakt van de skipistes moet een geldige verzekering hebben die zijn burgerlijke aansprakelijkheid (BA) dekt voor schade of letsels toegebracht aan derden.
Bovendien moeten de beheerders van de skigebieden, met uitzondering van de gebieden die voorbehouden zijn voor het langlaufen, de gebruikers bij de aankoop van de skipas verplicht een verzekeringspolis ter beschikking stellen voor de dekking van de burgerlijke aansprakelijkheid voor schade toegebracht aan personen of goederen”.

Concreet wilt Italië dat er een bewijs wordt geleverd dat u en iedereen die onder hetzelfde dak woont,  als skiër de schade en letsels die u berokkent aan derden (dus anderen dan je gezinsleden) zal kunnen vergoeden bij een ongeval op de piste.

Zonder deze verzekering riskeert u dat uw skipas wordt ingetrokken (u hebt dan geen toegang meer tot de skiliften) en een boete die kan oplopen tot 150 euro.
Deze verplichting geldt niet voor het langlaufen.

Wij raden u daarom aan uw verzekeringsmakelaar te vragen u een Engels certificaat van uw Burgerlijke Aansprakelijkheidsverzekering te verstrekken voordat u naar Italië afreist om te gaan skiën.

Als u niet over een dergelijke verzekering beschikt, kunt u ter plaatse een verzekering afsluiten voor 3 euro per dag voor volwassenen en 1,5 euro per dag voor kinderen tot 10 jaar.

Let op: dit is niet hetzelfde als een reisverzekering, die jouw eigen letsels (medische kosten, ziekenhuisopname, repatriëring …) op de skipiste dekt!

U vindt onze reizen naar Italië HIER