Twijfels rond Corona?

coronavirus

Twijfels rond Corona?

Beste Wintersporters,

Samen met vele anderen kijkt u uit naar uw verdiende wintersportvakantie met uw gezin of vrienden. Gezien het vorige seizoen op een abrupte manier beëindigd werd door Covid-19 en de lockdown van onze geliefde skigebieden, twijfelt u misschien om te boeken.
We beantwoorden hier alvast enkele van uw vragen.

Welke verzekering sluit ik het best af?
Corona is reeds enkele maanden in ons leven en is wat men noemt ‘een bestaand risico’ en aldus uitgesloten uit de verzekeringspakketten.
We raden echter ten zeerste aan om een annulatieverzekering af te sluiten of, nog beter, een annulatie & reisbijstandsverzekering.

Annulatieverzekering
Wordt u ziek (ook ten gevolge van Covid-19) en kan u daardoor niet afreizen naar een land met een groene of oranje kleur, dan dekt de annuleringsverzekering die u via ons bij Allianz sloot de annuleringskosten conform de algemene polisvoorwaarden.
Bent u bang en wil u niet meer reizen ten gevolge Covid-19, dan dekt de verzekering dit niet.

Een inreisverbod voor het land van bestemming wordt niet gedekt gezien dit een overheidsbeslissing (beperkingen van het vrije verkeer) is.

Kan ik mijn reis ten alle tijden annuleren?
De klant kan uiteraard steeds zijn reis annuleren conform onze algemene en bijzondere reisvoorwaarden. U draagt dan de annuleringskosten die hieraan verbonden zijn. Meer info: https://www.snowdream.be/algemene-voorwaarden/

Reisbijstandsverzekering
Wie ziek wordt op reis kan beroep doen op zijn reisbijstandsverzekering.  Hebt u een reisbijstandsverzekering via ons bij Allianz afgesloten, dan zal dit ook het geval zijn mocht u ziek worden t.g.v. het corona-virus en zullen de kosten (vb van een eventuele hospitalisatie en langer verblijf) gedekt zijn conform de algemene polisvoorwaarden. Dit geldt enkel voor groene en oranje zones.  Voorwaarde is wel dat u alle voorzorgsmaatregelen opgelegd door de Belgische én lokale overheden heeft opgevolgd.
In een rood gebied bent u niet langer gedekt voor Covid-19 gerelateerde zaken. Uiteraard wel voor andere bijstand.

De kleurcode die geldt voor dekking tegen Covid-19 gerelateerde zaken, is de kleurcode op het moment van vertrek. Bij een wijziging van groen bij vertrek naar rood tijdens uw verblijf, bent u dus wel nog gedekt door de verzekering.

U bent niet gedekt voor de kosten van een corona test en de daarbij horende verplichte quarantaine indien u terugkeert naar België vanuit een ‘rood’ gebied.

Ongevallenverzekering
Bent u op zoek naar enkel een ongevallenverzekering? Dan raden wij de verzekering van Sneeuwsport Vlaanderen aan. U vindt de verschillende opties hier

Kleurzones
In juni 2020 gold er nog een reisverbod naar een rode zone. Sinds 25 september 2020 heeft de Belgische overheid dit reisverbod vervangen door een reisadvies.
Er gelden 3 verschillende kleurzones voor toeristische of “niet essentiële” reizen.
Deze zones worden regelmatig bijgewerkt en gepubliceerd op de website van Buitenlandse Zaken via https://diplomatie.belgium.be/nl

  • Zone groen: geen of een laag gezondheidsrisico is vastgesteld.  De reis gaat door. Respecteer echter steeds de hygiëne en afstandsregels!
  • Zone oranje: Reizen is mogelijk mits voorwaarden en verhoogde waakzaamheid.  De reis gaat door. Bij terugkeer is een corona test & quarantaine aangeraden maar niet verplicht.
  • Zone rood: zeer hoog risico op besmetting. Reizen naar deze zones worden strikt afgeraden maar niet verboden. M.a.w. de reis kan doorgaan. Reizigers die terugkeren uit een rode zone zijn verplicht zich te laten testen en moeten 7 dagen in quarantaine gaan.

 

U kan de regels en reisadviezen raadplegen op volgende website: https://diplomatie.belgium.be/nl/Diensten/Op_reis_in_het_buitenland/reisadviezen

Indien de kleur-zones wijzigen tijdens de reis, is Snowdream niet aansprakelijk voor de schadelijke gevolgen. De reiziger kan zich ten alle tijden informeren i.v.m. de kleur-zones voor afreis en kent hiervan de mogelijke gevolgen.

Zijn de skihotels corona-proof?
Al onze partner-hotels passen nauwgezet de meest strikte voorzorgsmaatregelen toe. Ook zij hebben opgelegde maatregelen van de plaatselijke regering die ze moeten opvolgen.

Snowdream kan niet verantwoordelijk of aansprakelijk worden gesteld voor de foute info van de overheid en/of wijzigen tijdens de reis en/of de slechte wil of ideeën van een cliënt of voor de schadelijke gevolgen. De reiziger kan zich ten alle tijden zelf informeren i.v.m. de toestand op de bestemming voor afreis en kent hiervan de mogelijke gevolgen, op moment hij/zij de reis aanvangen verklaren zich ook hiermee akkoord.

De verschillende inperkingsmaatregelen (negatieve reisadviezen, reisbeperkingen, quarantaine, samenscholingsbeperkingen etc) blijven van kracht tot de uitdrukkelijke herroeping door de Belgische overheid.
Hou er rekening mee dat ook beperkingen kunnen worden opgelegd door de overheid van het land van bestemming. Het kan voorkomen dat het land van bestemming een langere periode van reisbeperkingen oplegt dan de Belgische overheid. In dat geval geldt de beperking van het land van bestemming.

Wij willen ongewenste verrassingen vermijden.

Keep it safe en houdt u aan alle voorzorgsmaatregelen die door de Belgische en lokale overheden zijn opgelegd!

coronavirus