Hoe zal wintersport 2020-2021 eruit zien in Oostenrijk?

Hoe zal wintersport 2020-2021 eruit zien in Oostenrijk?

Beste Wintersporters,

we zetten in deze blog even alle tot nu toe bekendgemaakte maatregelen voor Oostenrijk op een rij (bron: op wintersport.nl)

Goed nieuws: Oostenrijk gaat niet in lockdown in de winter

De kans dat Oostenrijk opnieuw in een lock down gaat, is erg klein.
Op 4 september wordt er namelijk gestart met een ‘stoplicht systeem’.
Op basis van het aantal besmettingen, IC capaciteit en een ‘7 dagen trend’ wordt dan per regio bepaald welke coronamaatregelen noodzakelijk zijn.
Door de invoering van de dit systeem wordt een totale lockdown van Oostenrijk overbodig. Wel kan het gebeuren dat specifieke regio’s ‘rood licht’ krijgen en de skigebieden daar uit voorzorg worden gesloten.
Wil je weten wat de actuele stand van zaken in jouw skigebied is en de daarbij horende maatregelen? Kijk dan op: https://corona-ampel.gv.at/

Skiliften draaien ‘gewoon’

Het ziet er ook naar uit dat er geen beperking op het aantal wintersporters in een dorp of skigebied komt. De skiliften zullen met normale capaciteit draaien en er komt ook geen beperking op de bezetting van een gondel of stoeltjeslift. Je kunt dus komende winter ‘gewoon’ met 8 mensen in een 8-persoons gondel zitten. Wel is het zo dat wintersporters in de skilift een mondmasker of buff moeten dragen. Dat zijn trouwens dezelfde regels die in Oostenrijk ook in het openbaar vervoer gelden.
In een aantal skigebieden zullen skiliften bovendien met speciale vernevelingsmachines ontsmet worden. Op deze manier worden 99,99% van de virussen, bacteriën en aerosolen geëlimineerd.

Mogelijk gespreide aanvangstijden skilessen

Het zou goed kunnen dat de aanvangstijden van de skilessen komende winter gespreid worden. Door niet alle skilessen tegelijkertijd te starten, wordt voorkomen dat er lange wachtrijen ontstaan bij de skiliften.

Geen uitbundige après ski

Komende winter zal er geen uitbundige après ski plaatsvinden.
Wel kunnen wintersporters in après ski bars terecht om rustig aan een tafel wat te drinken.  Veel après ski bars in Oostenrijk zullen komende winter vooral dienst zal doen als restaurant, om zo ook weer de bergrestaurants te ontlasten.

Bergrestaurants gewoon open

Een van de andere mogelijke besmettingshaarden zijn de bergrestaurants. Doordat alle wintersporters tegelijkertijd gaan lunchen, is het moeilijk om de afstandsregels te handhaven. Op dit moment ziet het er naar uit dat de bergrestaurants gewoon open zullen zijn. Er is nog niks bekend gemaakt over een verplichting tot reserveren.
Wel is de kans groot dat het bedienend personeel een beschermend mondkapje zal dragen. Iets wat we ook in de zomer veelvuldig gezien hebben.

Extra tests voor liftmedewerkers en in de horeca

Medewerkers van de skiliften, restaurants en bars zullen ook komende winter wekelijks getest worden. Deze maatregel zorgt er voor dat een mogelijke besmetting snel gesignaleerd wordt en dat er snel kan worden opgetreden.

Vergeet dus zeker uw gezond verstand én mondmasker / buff niet!!

U vindt ons winteraanbod voor Oostenrijk HIER

nekwarmer-buff-600x400